Honesty and loyalty!
Eric Frechon
1983 – Obtains catering BEP diploma and comes to Paris to work as an Apprentice Chef at “La Grande Cascade”
1985 – Joins Hotel Le Bristol as an Apprentice Chef
1989 – Joins Chef Christian Constant’s team at ‘Hotel de Crillon’
1993 – Appointed Chef of ‘Hotel de Crillon’s’ fine dining restaurant and awarded Meilleur Ouvrier de France
1996 – Opens his own restaurant ‘La Verriere’ in the 19th district of Paris
1999 – Returns to Hotel Le Bristol as Head Chef. Awarded First Michelin star
2001 – Awarded 2nd Michelin star
2008 – Awarded 3rd ‘Michelin Star Espoir’
2009 – Awarded 3rd ‘Michelin Star’ and elected ‘Chef of the Year’ by Le Chef Magazine
2013 – Opens his own restaurant Lazare
Interview
- Was charakterisiert in Ihren Augen einen Genießer?
First his passion, then his knowledge about the products and their culinary repertoire.
- Mit wem würden Sie gern mal ein Menü kochen?
Someone passionate.
- Mit wem würden Sie am liebsten mal Essen gehen und wo?
With my wife at Paul Bocuse.
- Welches ist ihr Lieblingsfisch und wie zubereitet?
The Sole Meunière.
- Ihr Hauptcharakterzug?
Demanding, passionate, rigorous and curious.
- Ihr Motto?
"Honesty and loyalty!"
- Ihr Lieblingsgericht?
The Hare à la Royale.
- Was essen Sie überhaupt nicht?
Insects.
- Was wollten sie als Kind partout nicht Essen?
The tomato soup.
- Was haben Sie als Kind am liebsten gegessen?
Roast chicken.
- Welche regionale Persönlichkeit bewundern Sie am meisten?
Monsieur Paul Bocuse.
- Welche regionale Spezialität mögen Sie am liebsten?
All farm poultries.
- Ihr Lieblingsrestaurant in der Region?
Lazare.
- Ihr Lieblingsrestaurant außerhalb der Region?
This is not a restaurant but I really like the teppaniaki of kobe beef in Japan.
- Welchen Küchenchef (lebend) bewundern Sie am meisten?
Monsieur Paul Bocuse.
- Der ideale Chef muss wie sein?
Passionate, rigorous and creative.
- Der ideale Sous Chef muss folgende Eigenschaften haben?
He has to be creative, have good knowledge of classic French cuisine.
- Welche Fehler in der Küche entschuldigen Sie am ehesten?
A failed attempt.
- Ihr größter Fehler?
To cook for 200 people in Houston for a charity dinner: first time and last time I have cooked frozen products. It was not under my responsibility.
- Welche Eigenschaften schätzen Sie bei Köchinnen am meisten?
Delicacy and finesse.
- Ihr Lieblingsurlaubsland oder Region?
The Mauritius at the Royal Palm.
- Welches Land würden Sie gern mal 4 Wochen bereisen und die jeweiligen Spezialitäten, die Küche und die Leute kennen lernen?
Asia especially Japan.
- Ihr Lieblingsgetränk?
Wines.
- Ihr Lieblingswein?
Château Le Puy produced by Jean-Pierre Amoreau.
- Champagner genieße ich am liebsten (wo und wann)?
The Champagne Pierre Moncuit at any time.
Or the Alfred Gratien champagne.
- Ihre heimliche Leidenschaft?
To succeed in doing nothing.
- Ihre Lieblingsbeschäftigung?
I do not have a lot of spare time.
- Welches Buch haben Sie als letztes gelesen?
Old cookbooks.
- Wie viele Kochbücher haben Sie?
Around 400.
- Welches ist Ihr Lieblingsfilm?
The ones starring Clint Eastwood especially “The Bridges of Madison County”.
- Was schätzen Sie an Ihren Freunden am meisten?
Their honesty and loyalty.
- Nachhaltigkeit in der Küche bedeutet für mich?
To avoid the mess everything can be recycled.
- Was war Ihre schlimmste Küchenpanne?
To burn a dish before the service.
- Mit wem würden Sie gern mal eine Nacht in der Küche verbringen?
With the Chefs Christian Constant and Yves Camdeborde.